tiistai 25. elokuuta 2015

Sunnuntait on parhaita


 Sunnuntaiaamuisin saa useinmiten olla yksin tallilla, mitä nyt joskus joku yksityinen käy ratsastamassa.  Minun töihini kuuluu karsinoiden siivoaminen ja muu yleinen tallin järjestely ja siivos sekä varusteiden pesu. Kun työt on tehty, saan touhuilla hevosten kanssa. Yleensä valitsen ratsukseni Lennin, koska en ratsasta sillä lainkaan tunneilla. Muutenkin siinä herrasssa on jotain erittäin rauhoittavaa, mikä sopii hyvin sunnuntaihin.

Meillä on tapana ottaa rennosti ja tehdä jotain erilaista, kun hevonen on ollut tunneilla koko viikon. Ai että, se nauttii kun pääsee kävelylle pelloille tai pihamaan ympäri. En uskalla maastoilla yksin, mutta pihamaan läheisyydessä on ihana kierrellä.Me molemmat nautimme nuista sunnuntaipäivistä. Lenni saa vaihtelua kentällä kiertämiseen sekä mennä pitkällä ohjalla, enkä myöskään laita usein satulaa, vaan menen ratsastushuovalla.

Lennin kanssa on tulleet tutuiksi niin hankilaukat kuin esteet ja nukkuminen. 

"Jaksaisitko lähteä?"


























Huovalla ja pitkällä ohjalla on mukavinta.




















Maastolu talliympäristössä on mukavaa vaihtelua.

 Töiden jälkeen oikea parkkipaikka on heinäpaali.





 Talleilu ei ole pelkkää ratsastusta, se on myös työtä. Teen myös paljon maastakäsittelyä sunnuntaisin, sekä juoksutan hevosia tai käyn niiden kanssa lenkillä talliympäristössä tai maastossa. Hevosten kanssa lenkkeily on mukavaa, siinä saa ihan eri kuvan hevosen käyttäytymisestä maastossa kuin selästä käsin saa. Sekä pieni kävely/hölkkä lenkki ei ole pahitteeksi yhdellekkään ratsastajalle.


Alla on muutama kuva viime sunnuntailta kävin Pilkun kanssa lenkillä, mikä jälkeen venyttelin sitä hieman porkkanoiden avulla, sekä maasta että selästä. Omaksi ilokseni voin sanoa, että se oli nyt viides kerta ilman varusteita Pikun selässä, sekä ensimmäinen kerta sen jälkeen kun Negra (thö vapaana hengailuparini) muutti pois. Mutta myö ensimmäinen kerta, jolloin pääsin hyppäämään Pilkullisen selkään tuolilta. Yleensä siihen on vaadittu tynnyri. Pilkulliselta kun tuota korkeutta sattuu hieman löytymään.

Pilkullinen <3
Istuskelua ilman satulaa <3


Tähän loppuun vielä pieni mainostus. Perustimme Venlan (kirjoittaa blogia Belive in your dreams) facebokkiin oman ryhmän lännenratsastusblogeille. Eli jos kirjoitat länenratsastusblogia tai olet kiinnostunut niiden lukemisesta reippaasti liittymään ryhmään.

Ryhmä löytyy tästä osoitteesta: https://www.facebook.com/groups/725852617519454/ ja on nimeltään Lännenratsastusblogit.






1 kommentti:

  1. Hei, blogissani on haaste sinulle! :)
    http://vuonoputte.blogspot.fi/

    VastaaPoista